Календар

На 22 май БФБ дава старт на събирането на номинации за Годишните награди за биоразнообразие‘ 2014

На 22 май БФБ дава старт на събирането на номинации за Годишните награди за биоразнообразие‘ 2014По традиция Българска Фондация Биоразнообразие (БФБ) присъжда Годишни награди за биоразнообразието с идеята да се отличат най-ярките постижения в България, както и да се даде гласност на добрите практики, свързани с опазването на природата. Няма „отрицателни”, а само „положителни” награди, за да може българското общество да научи за успехите и усилията на тези, които се опитват да запазят природата – граждани, неправителствени организации, бизнеси, медии, политици и институции.
Номинирането в различните категории е публично – всеки може да изпрати своето предложение за номинация в една или повече категории. Категориите са 5, а жури от експерти и личности от различни области ще определи носителите на наградите. Новото тази година е, че освен награда на журито във всяка категория ще бъде присъдена и награда на публиката!

Категории на Годишни награди за биоразнообразието’ 2014:

1. Най-успешна кампания (акция/дейност), свързана с опазване на биоразнообразието

2. Най-добър журналистически материал, свързан със опазване на българската дива природа

3. Активист за природата

4. Политик с най-голямо внимание към българската природа

5. Награда за подкрепящи биоразнообразието бизнеси

Подробности за всяка категория може да намерите на сайта на БФБ - http://www.bbf.biodiversity.bg/indexdetail.php?id=19

Както всеки път на 22 май – Международния ден на биологичното разнообразие се дава старт на кампанията за набиране на номинации на awards@biodiversity.bg или по пощата на адрес: София 1233, ул. Веслец 39-41, ет.4, ап.11 «За Годишните награди». Важно е номинациите да бъдат придружени с обосновка в свободен текст и при възможност със снимки. Тази година срокът е съкратен до 30.06.2014 г.

Екип на БФБ ще обработи получените номинации и ще ги публикува за публично гласуване по интернет, а в началото на септември на официална церемония ще бъдат обявени носителите на наградите.

Целта е номинациите и церемонията по награждаването да се превърнат в истински празник за тези, които имат заслуга за опазването и популяризирането на биоразнообразието или са спомогнали за промяна на законодателството, така че България да продължава да бъде една от водещите европейски държави по отношение богатство на запазени видове и местообитания.

Присъждането на Годишните награди се организира в рамките на проект „За Балкана и хората”, който се изпълнява в партньорство от 6 български и 4 швейцарски организации в Западна и Централна Стара планина. Проектът има за цел да покаже как местното развитие и опазването на природата могат да съжителстват безконфликтно и да допринасят за повишаване на доходите и качеството на живот в селските райони на България. Финансиран е от Българо-швейцарската програма за сътрудничество чрез Фонда за реформи, свързани с участието на гражданското общество.

Очакваме вашите предложения!

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

2311 посещения

OFF

Последно качено » Да свържем опазването на природата с устойчивото развитие на селските райони