Календар

Стипендии за изследователски и практически стажове в Германия в рамките на международна програма на DBU

Стипендии за изследователски и практически стажове в Германия в рамките на международна програма на DBUУтре 02.07 (сряда) в Биологически факултет на Софийски Университет “Св. Климент Охридски” ще е нашата последна среща и решихме да ви предложим една стипендиантска програма на Германската федерална екологична фондация (DBU)

Тема: “Стипендии за изследователски и практически стажове в Германия в рамките на международна програма на DBU.“

Лектор: Ваня Рътарова – координатор на програмата за България `

Фейсбук събитие: https://www.facebook.com/events/720197568041301/?source=1

Германската федерална екологична фондация (Deutsche Bundesstiftung Umwelt – DBU) е една от най-големите и влиятелни екологични фондации в Европа, създадена през 1990 г. В Средна и Източна Европа, вкл. и България, DBU е активна с международната си стипендиантска програма. Основната цел на програмата е подобряване на екологичната ситуация в България и Германия чрез работа върху актуален екологичен проблем. За целта програмата осигурява стипендии за млади, наскоро завършили специалисти за работен стаж в Германия в областта на опазването на околната среда и природозащитата. Стипендиантите трупат знания и опит, които да приложат на практика след завръщането си в България. Стипендията е в размер на 1060 евро, които са необлагаеми. Тя се отпуска минимум за 6 и максимум за 12 месеца. Допълнително се поемат всички видове задължителни застраховки и осигуровки. При необходимост, преди стажа DBU осигурява и курс по немски. Ще бъдат представени възможности за кандидатстване, срокове, за подаване на заявления и изисквания към кандидатите.

Курсът се осъществява чрез Проект „Да свържем опазването на природата с устойчивото развитие на селските райони” финансиран от Българо-швейцарската програма за сътрудничество чрез Фонда за реформи, свързани с участието на гражданското общество.

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

2367 посещения

OFF

Последно качено » Да свържем опазването на природата с устойчивото развитие на селските райони