Календар

Пловдивчани обесиха ритуално закони пред РДНСК

Пловдивчани обесиха ритуално закони пред РДНСК"Граждани извършиха тази сутрин ритуално „обесване“ на законите, които не се спазват от община Пловдив и РДНСК, която досега упорито мълча на сигналите за незаконен строеж и сеч на територията на старата зоологическа градина".
Пред входа на строителната инспекция бе издигната картонена арка с параграфите на редица закони, които са нарушени при строежа, промяната на устройството на територията и сечта на дървета, която продължава да се извършва. Служителите бяха принудени да минат през законите или да ги стъпчат, повечето избраха да ги заобиколят.

Събралите се граждани обявиха и срок на служителите до час да обявят резултат от проверката по 5те сигнала от началото на юли. До края на акцията никой не се отзова на исканията. След 10:30 часа. двамата директори на регионален отдел Пловдив и РДНСК Южен Централен район пристигнаха заедно и заявиха, че проверката на сигнала е приключила, но няма да кажат резултата. След половинчасов напрегнат разговор в коридора началникът на РДНСК ЮЦР сподели, че ще се произнесе до няколко часа по казуса.

Повече за протеста свързан със зоологическата градина в Пловдив можете да видите на: http://mediacafe.bg/novini/novini/Plovdivchani-obesikha-ritualno-zakoni-pred-RDNSK-VDIEO-i-SNIMKI-9100

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

1131 посещения

OFF

Последно качено » Участие за природата