Календар

Предстоят серия от срещи за обсъждане на промени в ЗУТ

Предстоят серия от срещи за обсъждане на промени в ЗУТАко не искаш само общината да решава дали и какви зелени площи ще има в и около твоя град;
Ако искаш да имаш думата за запазването на „зелените дробове“ на България
Ако не си съгласен малкото останали незастроените плажове да се превърнат в бетонни курортни зони

Ела на среща да споделиш своя опит и да планираме заедно промени в Закона за устройство на територията, които да помогнат на нас гражданите да имаме глас в решаването на тези проблеми.

Първата от серия срещи - "Регионална среща за опазване на градските паркове и дивата природа чрез промени в ЗУТ - Източна България", ще се проведе във Варна на 24.01.15 г.

Срещата е първата стъпка в подготовката на съвместна кампания на Коалиция "За да остане природа в България" и граждански групи от цялата страна за създаване на възможност за гражданско участие и контрол в устройственото планиране за повишаване качеството на управление на градските паркове и опазване на дивата природа. Срещата се организират съвместно със Сдружение "Варна диша".

Освен нея ще бъдат проведени и регионална среща за Западна България и Национална обобщителна среща, на които ще бъдат обсъдени както отделните казуси, по които работим, така и предложения за промени в ЗУТ и организирането на обща кампания за популяризирането и приемането им.

При желание за участие моля опишете вашата работа в защита на природата или градските паркове, мотивация за учасгие в срещите и оставете координати на slavenalazarova[@]abv.bg или nadezhda.mak[@g]mail.com.

Срещите се провеждат в рамките на проект "Участие за природа", който се изпълнява от Българска фондация Биоразнообразие в партньорство с Екологично сдружение "За Земята" и Информационна мрежа Блулинк и е финансиран в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г. www.ngogrants.bg

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

1106 посещения

OFF

Последно качено » Участие за природата