Календар

Регионална среща за опазване на градските паркове и дивата природа чрез промени в ЗУТ

Регионална среща за опазване на градските паркове и дивата природа чрез промени в ЗУТКоалиция "За да остане природа в България", Сдружение "Варна диша" и Гражданска коалиция - Пловдив Ви канят на "Регионална среща за опазване на градските паркове и дивата природа чрез промени в Закона за устройство на територията - Западна България", която ще се проведе в Пловдив на 07.02.15 г., неделя, от 10 до 15 часа.

- Ако искаш да имаш думата за запазването на „зелените дробове“ на България ;
- Ако не си съгласен малкото останали незастроените плажове да се превърнат в бетонни курортни зони;
- Ако плановете на Община Пловдив да застрои тепетата и парк "Отдих и култура" ти се струват крайно неприемливи,
Ела на среща да споделиш своя опит и да планираме заедно промени в ЗУТ, които да помогнат на нас гражданите да имаме глас в решаването на тези проблеми.

Срещата в Пловдив е втората подобна гражданска сбирка след регионалната среща за Източна България във Варна на 25.01.2016г. Освен тези срещи ще бъде проведена и Национална обобщителна среща, на която ще бъдат обсъдени както отделните казуси, по които работим, така и предложения за промени в ЗУТ и организирането на обща кампания за популяризирането и приемането им.

Срещите са първата стъпка в подготовката на съвместна кампания на Коалиция "За да остане природа в България" и граждански групи от цялата страна за създаване на възможност за гражданско участие и контрол в устройственото планиране за повишаване качеството на управление на градските паркове и опазване на дивата природа.

При интерес за участие в срещата моля изпратете кратка информация за своя опит и заявете желание за участие на danitazarichinova [@] gmail.com или nadezhda.mak [@] gmail.com (0896/798832). Коалиция "За да остане природа " ще покрие транспортните разходи на участниците при необходимост, като Ви молим да посочите предварително приблизителната сума и да заявите нужда от съфинансиране за нощувка.

Срещите се провеждат в рамките на проект "Участие за природа", който се изпълнява от Българска фондация Биоразнообразие в партньорство с Екологично сдружение "За Земята" и Информационна мрежа Блулинк и е финансиран в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г. www.ngogrants.bg

Facebook Twitter LinkedIn Digg Delicious Stumbleupon

1147 посещения

OFF

Последно качено » Участие за природата